EVENTS

Error: Any articles to show

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τεύχος 161, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

 

MARINE TRAFFIC

Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2011 19:56

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του προέδρου της ΚΕΔΑ

Γράφει ο  Κώστας Ντρης
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Αγαπητέ πρόεδρε της ΚΕΔΑ,

Με μεγάλη μας λύπη διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου που αποστείλατε προς τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που παρουσίασαν τα όσα τραγικά διεξήχθησαν στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕΔΑ.

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ως όφειλε, παρουσίασε τα γεγονότα, οι δε κρίσεις της ήταν ελάχιστες και σε καμία περίπτωση δεν υπερέβησαν τα όσα ακούστηκαν από Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος της ΚΕΔΑ που ανήκει μάλιστα στην ίδια παράταξη με εσάς.

Το δικαίωμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να ασκούν κριτική και μάλιστα επί λεχθέντων και γεγονότων είναι αναφαίρετο και σίγουρα δεν είστε εσείς που θα μας το απαγορέψετε. Και επίσης, δεν σας δίνουμε το δικαίωμα να αποκαλείτε «απαράδεκτα», δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν μια σαθρή πραγματικότητα για την οποία μεγάλη ευθύνη έχετε και εσείς προσωπικά με τις παλινωδίες που βιώσαμε όλοι επί μήνες.

Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακυρώσατε τους μειοδοτικούς διαγωνισμούς και προχωρήσατε σε απευθείας αναθέσεις, για τις οποίες καλείστε τώρα να απολογηθείτε, στα άλλα μέλη της ΚΕΔΑ, αλλά κυρίως στην τοπική κοινωνία.

Αγαπητέ κε Τζίτζη,

Τα στελέχη της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ υπήρξαν ιδρυτικά μέλη του ΘΕΣΜΟΥ Aegina Fistiki Fest. Ενός θεσμού για τον οποίον είμαστε υπερήφανοι. Συμβάλλαμε με όλες μας τις δυνάμεις για να εδραιωθεί και να καθιερωθεί ως το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ γεγονός του Σαρωνικού.

Επί 3 χρόνια που ασχολούμασταν (2008 – 2010) αυτό που χαρακτήρισε τον Θεσμό ήταν η ομοφωνία, η ομοψυχία και το ομαδικό πνεύμα όλων όσων συμμετείχαν για την επιτυχία του.

ΠΟΤΕ, κανείς από την οργανωτική επιτροπή δεν αντέδρασε, δεν κατήγγειλε κάτι.

ΠΟΤΕ, κανείς από τα μέλη της τότε ΚΕΔΑ δεν αναφέρθηκε σε προβληματικές καταστάσεις.

Αντίθετα, τον τελευταίο χρόνο και μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας έχουμε γίνει μάρτυρες μιας σειράς παλινωδιών, παραιτήσεων και αρνητικών φαινομένων που έπληξαν τον Θεσμό και δεν του επέτρεψαν να γίνει ακόμα μεγαλύτερος την τρίτη χρονιά διοργάνωσης.

Από την άλλη μεριά, πρέπει να θυμάστε πολύ καλά ότι υπήρξαν πολλές προκλήσεις από Μέσα Ενημέρωσης που για τους δικούς τους λόγους «επιτέθηκαν» πολλές φορές άδικα, στον νεοσύστατο Θεσμό. Όμως αντιμετωπίσαμε με νηφαλιότητα αυτές τις επιθέσεις και  φροντίσαμε να προστατεύσουμε τον Θεσμό.

Δυστυχώς, όπως φαίνεται από τα πράγματα, δεν έχετε την ίδια φιλοσοφία. Προφανώς και υπήρξαν διακρίσεις, προφανώς και υπήρξαν «προτιμήσεις». Αυτό δεν το λέμε εμείς. Το αποκαλύπτει το ημερολόγιο των τελευταίων 10 μηνών. Εξάλλου, αν οφείλατε σε κάποιον να απαντήσετε, αυτός θα έπρεπε να είναι ο κ. Οικονόμου που προέβει στις καταγγελίες και όχι σε εμάς που δημοσιεύσαμε τα όσα ειπώθηκαν.

Λυπούμεθα πραγματικά για όλα όσα συμβαίνουν γύρω από το Φεστιβάλ Φιστικιού.

Για τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Τα πρώην μέλη της Ιδρυτικής Οργανωτικής Επιτροπής του Aegina Fistiki Fest

Κώστας Ντρης

Λένα Μαρίνη

Μαριλένα Γιαννούλη

------------------------

Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του κ. Τζίτζη έχει ως εξής:

Αγαπητοί Κύριοι,

Αισθάνομαι την υποχρέωση να απαντήσω στα δημοσιεύματα σας και στα σχόλια που κάνετε, με σκοπό να ενημερώσω τόσον εσάς αλλά και τους συμπολίτες μας, σχετικά με την παρουσίαση των στοιχείων που συμπεριλαμβάνονται στον απολογισμό του 3ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

Η Διοργάνωση και Παρουσίαση των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Φιστικιού από την Οργανωτική Επιτροπή, κατά γενική ομολογία στέφθηκε από επιτυχία, εξ αιτίας του γεγονότος ότι μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής συμπολίτες μας, για μεγάλο χρονικό διάστημα μας συμπαραστάθηκαν και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους , συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στον προγραμματισμό για την υλοποίηση των εκδηλώσεων, με μοναδικό σκοπό την προβολή του μοναδικού μας προϊόντος του Φιστικιού παγκοσμίως και την Τουριστική προβολή του Νησιού μας.

Αξίζει να σημειώσουμε, την μεγάλη συμμετοχή των εκθετών της Εμπορικής Έκθεσης, την συμμετοχή των 101 καλλιτεχνών και δημιουργών της διαδρομής των καλλιτεχνών, την συμμετοχή των 133 συμπολιτών μας εθελοντών οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του Φεστιβάλ, την δραστηριοποίηση της ομάδας γαστρονομίας με την παρουσίαση Μενού από Αιγινήτες Σεφ με βάση το Φιστίκι, την συμμετοχή των συλλόγων και φορέων του Νησιού μας με τα πολιτιστικά δρώμενα, τις μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, την συνεργασία μας με την λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος που αφορούσε τον διαγωνισμό της γευσιγνωσίας και την βοήθεια τους στην παρασκευή του Φιστικοπαστελιού 40 μέτρων και την εγγραφή μας στο βιβλίο GUINNESS, αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες οι οποίες θα αναφερθούν στον δημόσιο απολογισμό μας, είχαν μοναδικό στόχο την προβολή της Αίγινας και όλοι μαζί συνεργαστήκαμε με την Οργανωτική Επιτροπή για την επιτυχία του 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ.

Αγαπητοί Κύριοι,

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις, αλλά και οι άλλες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκαν με μικρότερο προϋπολογισμό κατά 20.000 ευρώ λιγότερα από τον περσινό, δεν παρουσιάζουμε έλλειμμα αλλά αντιθέτως πλεόνασμα κατά 3.190,77 ευρώ, και με μεγαλύτερη διαφημιστική προβολή από τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτή την επιτυχία του μεγαλύτερου πολιτιστικού γεγονότος του Νησιού μας, όχι μόνον εσείς αλλά και κανείς άλλος δεν έχει δικαίωμα να το υποβαθμίσει για προσωπικούς λόγους ή επαγγελματικές αντιζηλίες, με παχυλούς τίτλους για δήθεν καταιγιστικές καταγγελίες και υψηλά κόστη.

Είμαι υποχρεωμένος, να απαντήσω στα απαράδεκτα δημοσιεύματα σας, γιατί γίνεστε επικριτές στεκόμενοι αρνητικά απέναντι στην Κοινωφελή Επιχείρηση η οποία όλο το χρονικό διάστημα δουλεύει σιωπηλά και σήμερα έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στον απολογισμό του Φεστιβάλ, τα έσοδα που προκύπτουν ανέρχονται στις 72.654,50 και τα έξοδα στις 69.463,73 παρουσιάζοντας πλεόνασμα 3.190,77.

Από το ταμείο μας, εξοφλήσαμε περσινή οφειλή προς τον προμηθευτή των περιπτέρων ύψους 4.429,80.

Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης και κατά την συζήτηση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την έγκριση του απολογισμού του Φεστιβάλ Φιστικιού, έγιναν τοποθετήσεις από τα μέλη του Δ.Σ. και τέθηκαν ερωτήματα τα οποία συμβάλουν στην διαδικασία της διαμόρφωσης σωστής γνώμης, για την ορθή λήψη των αποφάσεων. Οι τοποθετήσεις και παρατηρήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου, είναι επιβεβλημένες και δεν αποτελούν κατά τον ισχυρισμό σας << καταιγιστικές καταγγελίες >> Στο σημείο αυτό συγχέεται εσκεμμένα και δίνοντας δική σας ερμηνεία στην σημασία της λέξης τοποθέτησης από την καταγγελία η οποία θα πρέπει να συνοδεύετε και από τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

Επειδή όμως είσαστε παρόν, με δική μου πρόταση η ψήφιση του προϋπολογισμού αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση, για να υπάρξει καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Οι επισημάνσεις και η αρθρογραφία που παρουσιάστηκε σε ηλεκτρονικό μέσον ενημέρωσης, για τις δήθεν υπερτιμολογήσεις σε επιμέρους κονδύλια, αλλά και για το συγκεκριμένο κονδύλι ύψους 1.168,00 ευρώ, που αναφέρετε στον απολογισμό, αφορά δύο τιμολόγια των 307,50 και 861,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και Φ.Π.Α. 218,50 ευρώ, τα οποία αφορούν την 2ωρη κάλυψη της εκδήλωσης για την παρασκευή του παστελιού από δύο κάμερες όπως ζητήθηκε από το Guinness με συγκεκριμένες προδιαγραφές κάλυψης, την δημιουργία σποτ για τις ημέρες του Φεστιβάλ, την δημιουργία του διαφημιστικού σποτ για το MEGA με συγκεκριμένες προδιαγραφές, φωτογραφικό υλικό και βίντεο για την κάλυψη του Φεστιβάλ και παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης τους. Για όλα τα πάρα πάνω δηλώσατε αδυναμία να ανταποκριθείτε σε αυτές τις υποχρεώσεις και επιλέξατε με δική σας πρωτοβουλία, παρά του αντιθέτου, να μην συμμετάσχετε σαν χορηγός του Φεστιβάλ χωρίς να δοθούν εξηγήσεις από την πλευρά σας και δεν θεωρώ ότι τίθενται ηθικά διλλήματα επικοινωνίας και προβολής από τους χορηγούς.

Αρχή μας είναι και αυτό συμβαίνει μέχρι σήμερα, να λειτουργούμε χωρίς διακρίσεις προς όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έντυπα και ηλεκτρονικά, ενώ αντιθέτως όσον αφορά την Κ.Ε.Δ.Α. και εμένα προσωπικά δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα θα συζητήσουμε στον δημόσιο απολογισμό.

Σας παρακαλώ για την δημοσίευση του παρόντος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. Σ.

Της Κ.Ε.Δ.Α.

Νίκος Τζίτζης

ATZENTA 

Δείτε εδώ όλες τις αγγελίες:

Πωλήσεις

Ενοικιάσεις

Εργασία

Διάφορα