EVENTS

Το Σάββατο 26 Ιουλίου η Τράπεζα Τροφίμων πάει στην Αίγινα!
4ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας
Στις 23/7 ξεκινά το 5ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Μουσείου Μπουμπουλίνας
Σεργιάνι στις μελωδίες του Κόσμου
Εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο
Live στο Namaste την Παρασκευή 11 Ιουλίου
Αιμοδοσία
Διαγωνισμός φωτογραφίας στην Ερμιόνη για 7η συνεχή χρονιά
Go Aegina!!!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΤΕΥΧΟΣ 154, ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

 

MARINE TRAFFIC

ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ - ΜΕΘΑΝΑ

Συνελήφθη, στη Τραχειά Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών.

Το πάγιο αίτημα των πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροιζηνίας να μην επιβαρύνονται οικονομικά και με τα εισιτήρια της μεταφοράς τους προς και από τον Πόρο έγινε τελικά δεκτό, όπως απάντησε στο βουλευτή Αργολίδας της Ν.Δ. κ. Γιάννη Ανδριανό ο Υπουργός  Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής. Ο κ. Ανδριανός είχε αποταθεί στον Υπουργό ζητώντας του να καταργηθεί αυτή η άδικη οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι συμβασιούχοι πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροιζήνας,  που αναγκάζονταν να πληρώσουν το εισιτήριο με δικά τους έξοδα, τα οποία δεν καλύπτονταν στη συνέχεια από την Υπηρεσία τους, αφού δεν εκδίδονταν ονομαστικές αποδείξεις από τα πορθμεία.

Σας παραθέτουμε ολόκληρο το απόσπασμα των πρακτικών από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τροιζηνίας, της 19ης Μαΐου, όπου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να εναντιωθεί στην ΚΥΑ για την έγκριση του Ειδικού Χωροταξικού για τις Ιχθυοκαλλιέργειες, όπως επίσης και στην δημιουργία Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), εντός του Δήμου Τροιζηνίας. Στην αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Το Δημοτικό Συμβούλιο στην απόφασή του συμπεριέλαβε επίσης την απαίτησή του να απομακρυνθούν όλες οι Ιχθυοκαλλιέργειες από την Τροιζηνία και να μην παίρνεται καμία απόφαση για την περιοχή, ερήμην του Δήμου.

Το πλήρες σχετικό απόσπασμα από τα πρακτικά είναι το ακόλουθο:

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πειραιά το νερό των Μεθάνων είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, καθώς εντοπίστηκαν νιτρικά, που υπερβαίνουν το επιτρεπτό όριο των 50 μικρογραμμαρίων ανά λίτρο. Αυτό ειπώθηκε στην ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Μεθάνων κ. Γιάννης Σαμπάνης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τροιζηνίας.

Το πρόβλημα της ποιότητας του νερού στα Μέθανα είναι γνωστό και παλιό, αφού τα τελευταία 30 χρόνια στον κάμπο της Τροιζηνίας «ανθεί» η ανθοκομική καλλιέργεια. Είναι το πρόβλημα που απασχολεί όλες τις περιοχές στις οποίες γίνονται εντατικές καλλιέργειες: λόγω των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την φυτοπροστασία των καλλιεργειών επιβαρύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας. 

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Ε. Βενιζέλο και Π. Γερουλάνο με θέμα την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας στα Μέθανα, κατέθεσε, στις 24 Μαΐου 2011, στη Βουλή, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης.

 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Στην λουτρόπολη των Μεθάνων δημοτική κοινότητα του δήμου Τροιζηνίας, φορείς του δημοσίου διαθέτουν ιδιόκτητα ακίνητα σημαντικής αξίας τα οποία σήμερα είναι δυστυχώς εγκαταλελειμμένα.

Αποτελούν εστίες υποβάθμισης της ευρύτερης περιοχής και ενδεχόμενα, εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα εξελιχθούν σε σημεία μόλυνσης, συγκέντρωσης απορριμμάτων και θύλακες ανασφάλειας για την πόλη.

Οι αναπτυξιακές τους δυνατότητες για την περιοχή είναι ιδιαίτερα σημαντικές, ενώ τα οικονομικά οφέλη για το ελληνικό δημόσιο και για την τοπική οικονομία που μπορεί να προκύψουν από την αξιοποίησή τους θεωρούνται επίσης αξιόλογα.

Σελίδα 9 από 11

ATZENTA 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Δείτε εδώ όλες τις αγγελίες:

Πωλήσεις

Ενοικιάσεις

Εργασία

Διάφορα